Vásárnap délután U10-es „A” csapatunkkal az MTK meghívására egy négy-csapatos minitornán vettünk részt a Vasas sporttelepén lévő sátorban.

Vásárnap délután U10-es „A” csapatunkkal az MTK meghívására egy négy-csapatos minitornán vettünk részt a Vasas sporttelepén lévő sátorban.

A tornán résztvevő csapatok igen komoly játékerőt képviseltek. Szinte megismétlődött a Dunamenti Iskola Gyermek Liga utolsó fordulója, ahol az MTK, és a MOL VIDI FC volt az ellenfelünk. Annyi volt a különbség, hogy ezúttal mellettük még a mezőny tagja volt a kiskunhalasi Szilády RFC, illetve most 4+1 ellen játszottunk kisebb pályán. A torna

lebonyolítása igen egyszerű volt: mindenki játszott mindenkivel, és az eredmények alapján alakult ki az arany, és bronzmérkőzés.

Mi egy győzelem (Szilády, 4:3), egy vereség (MOL VIDI, 2:5) , és egy döntetlen (MTK 1:1), eredménnyel végül a bronz meccsen játszottunk a Szilády RFC ellen, ahol egy látványos, sokgólos mérkőzésen (8:3) megszereztük a bronzérmet.

A tornát végül az MTK csapata nyerte, a döntőben büntetőkkel verte a MOL VIDI FC-t. 

Szakmailag nagyon értékes torna volt, mert minden játékperc szolgálta a gyerekek fejlődését.

Játékban gondolkodó, kezdeményező focit játszó, erős ellenfeleink voltak, minden meccs kihívás elé állította a srácokat, akik nagyon jól állták a sarat. A hibák mellett időnként egész jó dolgokat csináltunk és akadtak jó egyéni teljesítmények is a csapatban.

Remélem, hogy a jövőben minél több hasonló tornán tudunk játszani, hasonló felfogású csapatok ellen, mert az biztosan a gyerekek, és a magyar labdarúgás érdekét is szolgálná. 

Idén már nem lesz több megmérettetése a csapatnak, a két utolsó levezető edzés után jöhet a jól megérdemelt pihenő. Futball legközelebb januárban.

Cimkék:
U10 7