A Gödöllői Sport Klub napjainkban Pest megye egyik legnagyobb utánpótlásnevelő klubja. Legfőbb célkitűzése az utánpótlás nevelés, kétirányú nevelési koncepcióval. Az egyik a minőségi utánpótlás képzés keretében a tehetségek felfelé áramoltatása a Regionális Utánpótlás Központ(ok) irányába, a másik pedig a Grassroots szellemiség jegyében a játék- és élményközpontú labdarúgás elérhetővé tétele mindenki számára, a tömegesítésen keresztül pedig a labdarúgás népszerűsítése.

A Klub a magyar labdarúgás struktúrájában jelenleg az MTK Sándor Károly Akadémia Régiós Utánpótlás Központ alá tartozó Bozsik Központ. Egyesületünk országosan is az egyik legnagyobb Bozsik Központnak számít, a hozzánk tartozó 5 csoportban dolgozó 30 egyesület munkáját kell koordinálni, illetve a program eseményeit szervezni. 

A körzetünkben, illetve az alközpontunkban szereplő egyesületekkel kialakított kapcsolatunkat tovább szeretnénk építeni, mélyíteni, ezáltal a tehetségek felfedezését, kibontakoztatását minél jobban elősegíteni, koordinálni.

Az alközpontban betöltött szerepünkkel mind szakmai, mind erkölcsi segítséget szeretnénk nyújtani az itt működő többi egyesületnek. 

A 2011-ben elindított sportfejlesztési programunk részeként 2012-től elindítottuk Ovifoci Programunkat, amelynek köszönhetően Gödöllő valamennyi szinte minden óvodájában jelen vagyunk, és tartunk edzést a legkisebbeknek is. akiket aztán később nagy számban köszönthetünk egyesületünk kötelékében sportolóként. 

A 2013/2014-es bajnoki szezontól már női szakágat is működtetünk, a jelenleg futó idényben az U15-ös országos illetve a megyei felnőtt bajnokságban indítottunk csapatainkat. 

Célunk, hogy Gödöllőről és a környező településekről érkező sportolni vágyó gyermekek számára vonzó nevelési/képzési munkát végezzen közösségünk, és a játéköröm mellett a lehető legnagyobb számú gyermekből válhasson élsportoló, eljutva a magyar labdarúgás legmagasabb szintjéig, vagy akár még tovább is….

Az élsport mellett ugyanakkor szeretnénk egy úgynevezett ”Second Best” opció is lenni azok számára, akiknek különböző okok miatt nem alternatíva az élsport, de szeretnének sportolni amatőr szinten, és szeretnének a sportág mellett maradni.

Célunk, hogy ne csak az egyik legjobb utánpótlásnevelő egyesület legyünk, hanem az egyik legjobb utánpótlás edző nevelő klub is. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy fiatal, agilis edzőket vonjunk be szakmai stábunk kötelékébe - akik közül többen Klubunk felnőtt játékosai -, hogy megfelelő fejlődési pályát bejárva magasabb szintre, akár akadémiára való továbblépéshez is segítsük őket. 

A Gödöllői Sport Klub folyamatosan fejlődik, szervezetileg a változásoknak megfelelően átalakul. 

Fontos feladatunknak és felelősségünknek érezzük, hogy a működésben az erőforrásokkal optimálisabban gazdálkodjunk, a partnerkapcsolatainkat pedig újragondoljuk, megerősítsük.